Телефон за контакти: +359 89 999 80 20


Офериране на частни обекти – малка промяна, която ще ви донесе големи резултати

  • 10/10/2019 15:49
Подарък - Количествена сметка за оферта за строеж на къща до фаза „Груб строеж“ в електронен вариант
1

За кого е тази статия? Тя е за всички хора, които имат мечта да построят своя къща и да я превърнат в дом с подкрепата на специалисти, информирани избори, в разумни срокове и при оптимално съотношение цена-качество.

За кого не е тази статия? Не е за хора, които се колебаят, защото строежът на една къща е проект за цял живот. И към него трябва да се подходи с дългосрочно мислене, проучване, избор на професионалист, постоянство, финансова отговорност и не на последно място много страст и търпение да преминеш през всички стъпки от процеса.

Статията е и продължение на други две наши статии - „Строеж на еднофамилна къща и цена на квадратен метър. Защо да предпочетем наемането на строителна фирма пред бригада?“ и „Цена за груб строеж на къща – 155 лв./м2 или 600 лв./м2?“. Съветваме ви да погледнете и другите ни статии. Опитали сме се да минем с вас стъпка по стъпка през целия процес, за да ви подскажем какво да очаквате и как да планирате по-добре.


Познаваме объркването в инвеститора. Още на стъпка 1, Проучване и събиране на оферти, той е засипан, объркан, накрая вдигащ ръце. Офертите са в различен вид, позициите на места съвпадат, на места едни редове липсват, но пък има други, на места един ред включва 4 реда от другата оферта. Познато ли ви е? Следва чудене, сверяване ред по ред, търсене на логика, предположения, умора, отказване, пауза на проекта или избор на изпълнител с най-малко съпротивление. Толкова много отделено внимание, труд и мислене, за да махнем с ръка и вземем накрая емоционално решение. Загубва се обективността.


Ние от „Кънев 2000“ ООД работим по друг начин. Разработили сме документ, който включва години опит, комуникация и изслушване на клиенти, познания за материята и систематизираното й описание в таблица по групи дейности, така че да стане разбираема, да следва процеса, да е лесна за използване от крайния клиент, инвеститора. Да ви дадем стойност и подобрим процеса по изпълнение на мечтата ви.
Документът представлява Проектно-сметна документация (ПСД) на база обобщени количествени сметки (КС).


На практика, при обществени поръчки държавата плаща на инженери за изготвянето на ПСД, а частните инвеститори не. Това води до остойностяването на различни СМР от КС и оттам цялото объркване в събраните оферти и съмнения за некоректен строител.

Според нас, изготвянето на ПСД трябва да влезе в задълженията на проектантите и то в електронен формат, в подробен вид, за да е от полза за клиента. Така ще се спестяват много нерви и време.

В същото време, за изготвянето на една оферта, и строителят влага голям ресурс. Ако е коректен и професионалист, това обикновено е в порядъка на 2-3 дни. Неговото време също трябва да се цени.

Обобщена Количествена сметка на фирма „Кънев 2000“ ООД


Електронен вариант на нашата КС за оферта за строеж на къща до фаза „Груб строеж“ може да заявите тук.


След това може да я използвате, въвеждайки стойностите, които вашите проектанти са изчислили. Така ще видите и къде липсват данни и ще можете да комуникирате с проектантския си екип навреме, докато все още сте в процес на разплащане за услугите им.


Изпращайки пълна КС, в един формат, до различни строителни фирми за получаване на оферта, вие ще можете да сверявате еднакви позиции и да вземете информирано решение на кого да доверите проекта си.


Все пак, трябва да се има предвид, че всяка къща е уникална и някои строително-монтажни работи може да трябва да се добавят към таблицата, а други да отпаднат.

Ще се радваме, ако допринесем за вашия успех и, ако желаете да ползвате и други наши услуги, свържете се с нас на 089 999 80 20.

Срещаме се като партньори, разделяме се като приятели!

Предишна статия Може да ни намерите на:

   Тел: +359 89 999 80 20

   Email: kanevltd@gmail.com

 

Последвайте ни и тук:

    • Facebook