Телефон за контакти: +359 89 999 80 20


След покрива и топлоизолацията, с кое да продължа?

  • 25/02/2018 07:56
Препоръки според приоритетите, времето и финансите Ви.
1

Отговорът на този въпрос зависи от приоритетите Ви, дали предпочитате да продължите с довършителните работи и след това да оформите двора или озеленяването на градината ще отложите за по-късен етап, както понякога се случва в практиката вследствие на по-ограничен бюджет.

От гледна точка на преминаването от мръсни към чисти процеси, бихме Ви препоръчали следната последователност – направете първо мазилките и замазките вътре в къщата, за да приключите с т. нар. „мръсни процеси“ и да отделите необходимото технологично време те да изсъхнат, за да си спестите евентуални бъдещи проблеми по поставяне на настилки и избиване на влага. В този период на съхнене вътре, може да пренасочите усилията си навън, към поставянето на цокъла по фасадата на къщата, който пък е най-добре да се направи заедно с плочника около къщата и финалния етап от водоотвеждащата система.

Нашият съвет: разглеждайте процесите в цялост. Опитайте се да си ги представите извън хоризонталната равнина, която Ви предоставя хартиеният вариант на архитектурния проект. Помислете за елементите във вертикала и как отделните етапи и дейности се застъпват, зависят един от друг и допълват, а оттам и комплексното им изграждане би било най-ефективно и с най-висок краен резултат.

Обадете ни се за консултация, да преценим заедно кое след кое би било най-правилно да се направи за Вашия случай в общата рамка на ресурсите време и пари. Всеки изпълнител би поел „парче“ от грубия строеж, но само човек с цялостен ангажимент към Вашата къща би могъл да носи отговорност и да Ви даде гаранция за в бъдеще.

Съвет: обмислете добре предварително всичко, проучете и по възможност изберете един изпълнител със строителна фирма и име зад гърба си. По този начин ще получите комплексна услуга и отговорно поведение. Преминаването през етапите ще е плавно и с адекватно предварително планиране за всеки следващ. При нужда от корекция по някой от изминалите (в хода на строежа възложителят често променя концепцията си по една или друга причина), Вашият строител ще е най-запознат и отново ще подходи с по-отговорно поведение в сравнение с подизпълнител, нает само за конкретен етап и често с размита отговорност в такива ситуации.

Ако сме Ви били полезни с тази статия, може да ни препоръчате на приятел!

Вижте повече за нашите услуги.

Предишна статияСледваща статияМоже да ни намерите на:

   Тел: +359 89 999 80 20

   Email: kanevltd@gmail.com

 

Последвайте ни и тук:

    • Facebook